Szakértői tevékenység

A 487/2015. (XII. 30.) Korm. rendelet követelményei alapján sugárvédelmi szakértő tevékenység keretében a következő tevékenységeket végezzük:

  • Radioaktív anyag (zárt és nyitott sugárforrások) alkalmazásához szükséges engedélyezési eljárásokhoz a dokumentációk elkészítése, az engedélyezési folyamatok szakértői támogatása.
  • Ionizáló sugárzást létrehozó berendezés (röntgenberendezések, lineáris gyorsítók) üzemeltetéséhez szükséges engedélyezési eljárásához a dokumentációk elkészítése, az engedélyezési folyamatok szakértői támogatása.
  • A nem helyhez kötött sugárveszélyes szolgáltatási tevékenység végzéséhez szükséges engedélyezési eljárásokhoz a dokumentációk elkészítése, az engedélyezési folyamatok szakértői támogatása.
  • A több sugárveszélyes munkahelyre kiterjedő Létesítményi Sugárvédelmi Szabályzat alkalmazásához szükséges engedélyezési eljárásokhoz a dokumentáció elkészítése, az engedélyezési folyamatok szakértői támogatása
  • A radioaktív anyag alkalmazásának befejezését követően a sugárveszélyes munkahely sugárvédelmi felügyeletének megszüntetése engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentációk elkészítése, az engedélyezési folyamatok szakértői támogatása.
  • A zárt sugárforrás felhasználási idejének meghosszabbítása engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentációk elkészítése, az engedélyezési folyamatok szakértői támogatása.

A 190/2011. (IX. 19.) Kormányrendelet szerinti „C” és „D” szintű fizikai védelmi tervek készítése.
Érdeklődni: bertalan.sugved@gmail.com


Jelentkezzen képzéseinkre

Regisztráljon most vagy Kontakt